Boerenkool quiche

 

 

Soms heb je wel zin in boerenkool, maar niet in stamppot, dan is deze quiche ideaal. Het bevat niet veel groente, dus voor een volledige maaltijd kun je er een salade bij eten.

Het oorspronkelijke recept komt uit de Allerhande.


Ingrediënten

- 1 ui, gesnipperd

- 150 g boerenkool

- 1 tl gedroogde tijm

- 5 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid

- 250 g rookworst, in plakjes

- 4 eieren

- 100 ml kookroom

- quichevorm (ik heb hier een vlaaivorm van ca 31 cm doorsnede gebruikt)

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Vet de quichevorm in en  bedek het evt met bakpapier. Ik heb het nu wel gedaan omdat ik een vlaaivorm gebruikte, bij een quichevorm doe ik het niet. Bedek de vorm met het deeg en prik er met een vork wat gaatjes in.

Fruit de ui ca 2 min in wat olie in een wok. Voeg de boerenkool en de tijm toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout.

Klop de eieren los met de room en wat peper en zout.

Verdeel de boerenkool over het deeg en leg de rookworst erop. Schenk het eimengsel erover en bak de quiche ca 30 min in het midden van de oven goudbruin en gaar.


 Het kan ook goed gemaakt worden in een springvorm van 24 cm.

Reacties

  1. Gemaakt met boerenkool uit eigen moestuin...een aanrader...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten