Maiskoekjes

 

Deze maiskoekjes zijn ideaal als bijgerecht of tweede groente. Als er wat overblijft is het de dag erna (bij de lunch) ook erg lekker.

Het recept is gebaseerd op een recept uit de Allerhande.


Ingrediënten (12-16 stuks):

- 1 ei

- 150 ml melk

- 100 gr zelfrijzend bakmeel

- blikje mais (300 gr), uitgelekt

- 2-3 bosuitjes, in halve ringen

- 3-4 takjes selderij, blaadjes fijngehakt

- snufje zout

- 1/2 tl sambal oelek

 

Bereiding:

Neem een kommetje en klop het ei los met de melk en het zout. Neem een beslagkom en zeef het bakmeel erboven. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet daar het eimengsel in. Klop het met een mixer tot een glad beslag.

Roer de groentes en de sambal door het beslag.


Op de foto is het grootste deel van het beslag al gebruikt. 

Verhit wat (zonnebloem)olie in een koekenpan. Schep met een juslepel hoopjes in de pan, zo'n 3 of 4 hoopjes (afh van de grootte van de pan). Bak de maiskoekjes zo'n 2 min per kant zodat ze lichtbruin en gaar zijn. 


Leg de koekjes op een bord onder aluminiumfolie of in de oven (70 graden) en bak verder tot het beslag op is.

 

Het is lekker bij een gebakken vis (zalm), evt wat (gebakken) aardappels en evt wat appelcompote.

Reacties