Pasta met een witte citroensaus

Deze pasta smaakt lekker fris door de citroen en rucola. Een snel gerecht voor een doordeweekse dag.

 

Ingrediënten (2 personen):

- 150 gram fusilli

- olijfolie

- 1 sjalotje, gesnipperd

- 1 teentje knoflook, geperst

- 200-300 gr paddenstoelen(mix)

- 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden of gebruik verse tijm en/of peterselie

- 1 el bloem

- 125 ml groentebouillon

- 3 el roomkaas (Philadelphia)

- 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt

- ½ citroen, rasp en sap

- 75 gram rucola slamelange

  

Bereiding:

Kook de fusilli gaar volgens de verpakking en giet af.

Verhit wat olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook ca 3 min op laag vuur. Voeg de Italiaanse kruiden en de paddenstoelen toe en bak ca 3 min.

Roer de bloem erdoor en roerbak 2 min. Blus af met een scheut bouillon en roer goed zodat de bloem goed oplost. Roer de roomkaas erdoor en schenk nog wat bouillon erbij en laat het geheel een paar min zachtjes koken tot de groente gaar is en de saus de goede dikte heeft.

Schep de fusilli door de saus en roer 2/3 van de kaas, de citroenrasp en het -sap erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Bestrooi met de rest van de kaas en serveer met de rucola.


 


Reacties