Chili con carne

 

Deze chili is een lekkere maaltijd met pit. Het kan zo gegeten worden, maar ook met wat rijst of in een tortilla wrap.

 

Ik maakte chili con carne altijd met bruine bonen, maar ik vind rode kidneybonen lekkerder. Toen ik op tv Jamie Oliver een keer een chili zag maken ging ik eens rondneuzen op internet. Ik heb het recept van Jamie de afgelopen jaren aangepast naar onze smaak en de versie hieronder is een lekkere variant.

Mocht je niet zo van pit houden, dan zou je kunnen beginnen met een halve rode peper en/of gerookt paprikapoeder ipv chilipoeder kunnen gebruiken.

 

Wil je graag een vegetarische chili? Kijk dan eens bij dit recept voor chili sin carne!


Ingrediënten (4-6 personen):

- 2 middelgrote uien, fijngesneden (hoeft niet gesnipperd)

- 1 teentje knoflook, uitgeperst

- Olijfolie

- 1 tl chilipoeder

- 1 rode peper, van zaadlijsten ontdaan en in stukjes gesneden

- 1 tl komijnpoeder

- (zee)zout en vers gemalen zwarte peper

- 500 gr rundergehakt

- 200 gr zongedroogde tomaten in olie (potje), fijngehakt

- 2 blikken hele tomaten, in stukjes snijden 

- 1 stokje kaneel

- 2 blikken (ca 310 gr / blik) rode kidney bonen, evt uitgelekt

 

Bereiding

Neem een braadpan met deksel. Verhit wat olijfolie en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de peper, komijn, chilipoeder, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

Doe het gehakt erbij en bak het rul, tot het bruin is. Voeg dan de tomaten, kaneelstokje en 100 ml water toe. Proef en voeg evt nog extra kruiden toe.

Laat minimaal een half uur sudderen op heel laag vuur met de deksel op de pan. Doe dan de kidneybonen erbij en warm het geheel goed door. 

Maak zeker een grote portie, het is de tweede dag nog lekkerder!


Reacties