Chili sin carne

Door verschillende bonen en groenten te gebruiken, maak je een heerlijke vegetarische chili!

Ik heb deze keer gekozen voor kidney- en bruine bonen samen met mais, maar je kunt ook andere soorten bonen gebruiken naast de kidneybonen. Samen met de paprika's, courgette en wortel vormt het een kleurrijk gerecht.

Wil je de chili met gehakt maken? Gebruik dan dit recept. Als de chili wat te heet is, voeg dan 1 of 2 theelepels suiker toe.


Ingrediënten (4-6 personen):

- 2 uien, grof gesnipperd

- 2 tenen knoflook, geperst

- 1 tl komijnzaad

- 3 (kleine) winterpenen, in plakjes

- 2 (rode) paprika’s, in blokjes

- 1 courgette, in blokjes

- 1 blik gepelde tomaten

- 1 blik kidneybonen (200 gr), uitgelekt

- 1 blik mais (150 gr), uitgelekt

- 1 blik bruine bonen (400 gr), uitgelekt

- 1 friszure appel (bv Elstar), in parten

- 2 tl gerookt paprikapoeder

- ½ tl chilipoeder

- Peper en zout

- Evt zure room

Bereiding:

Verhit een scheutje (olijf)olie in een wok en fruit op laag vuur ca 5 min de ui, het komijnzaad en knoflook. Zet het vuur wat hoger en bak de wortel, courgette en paprika ca 10 min mee. Doe dan de tomaten en de rest van de specerijen erbij en laat 10 min zachtjes koken, druk dan de tomaten kapot met een houten lepel. Doe de bonen, appel en mais erbij en breng op smaak met wat peper en zout. 

Warm alles goed door en schep in kommen. Serveer evt met zure room.


 

 

Reacties