Chocoladekoekjes

 

Koekjes die echt smaken naar chocola! Er gaat maar liefst 350 gram pure chocola in deze koeken.

Deze koekjes zijn voor de pure chocola liefhebber, als je niet zo van de uitgesproken wat bittere smaak van puur houdt, neem dan dit recept. Ik had deze keer geen 350 gram pure chocola in huis, dus ik heb een mix van puur, extra puur en melk gebruikt. Dit was ook erg lekker.


Ingrediënten (ca 30 koekjes):

- 225 gr boter, op kamertemperatuur

- 140 gr witte basterdsuiker

- 250 gr bloem

- 25 gr cacao

- snufje zout

- 1 eidooier, losgeklopt

- 2 tl vanille aroma

- 350 gr pure chocola, grofgehakt

Bereiding:

Haal 1 of 2 bakplaten uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 190 graden.

Doe de cacao en het zout bij de bloem in de kom.

Mix met een handmixer (gardes) de boter met de suiker romig. Voeg eidooier en het vanillearoma toe en mix nog even door. Zeef het bloem-cacaomengsel boven de kom en voeg de chocola toe, roer het met een houten lepel door tot alles goed gemengd is.

Bak de koekjes per bakplaat, laat het deeg in de kom zitten tot de oven vrij is. Maak kleine bolletjes en leg ze op behoorlijke afstand op de bakplaat (ik kan er max 3 naast elkaar doen). 

Druk ze iets platter en doe de bakplaat in de oven. Bak de koekjes in 13-15 min en laat ze dan nog 10 min op de bakplaat rusten. Laat volledig afkoelen op een rooster.

Deze koekjes zijn zeker een aantal dagen lekker in een afgesloten trommel.



Reacties