Snelle tomatensoep met gehakt

 

Deze soep is lekker en snel klaar en daarom ideaal om te maken als je wel zin hebt in soep, maar niet veel tijd. 

Als je de soep eet met wat (stok)brood en salade is het een goed hoofdgerecht. Maak gerust voor twee dagen, want dan is het ook erg lekker!

 

Ingrediënten (6 personen):

- 500 gr half om halfgehakt

- 3 blikken tomatenblokjes (a 400 gr)

- 140 gr tomatenpuree

- 2 liter kippenbouillon

- 3 uien, fijn gesnipperd

- 1 el suiker

- 2 laurierblaadjes

- 2 teentjes knoflook, geperst

- Olijfolie

- Peper

Bereiding:

Verhit een scheut olijfolie in een (grote) pan en fruit de knoflook en ui een paar min op laag vuur. Voeg het gehakt toe, zet het vuur middelhoog en bak het gehakt rul.

Zet het vuur weer lager en schuif het gehakt naar de buitenkant van de pan en doe de tomatenpuree in het lege midden van de pan. Fruit dit ca 3 min.

Roer dan alles door elkaar en voeg de tomatenblokjes, suiker, bouillon en laurierblaadjes toe. Doe de deksel op de pan en laat 10 min zachtjes koken. Haal de laurierblaadjes uit de soep en breng op smaak met peper.

Serveer in een kom met wat brood en evt wat salade.
 



Reacties