Cupcakes met jam- of chocoladevulling

 

Een snel gemaakte lekkernij voor bij de koffie! Ik heb 6 cupcakes gemaakt, de helft met een jamvulling, de andere helft met een vulling van chocolade.

Dit is een ideaal recept voor als je (onverwacht) visite gaat krijgen of spontaan zin hebt in wat lekkers, de ingrediënten heb je meestal wel in huis. Het langst duurt het om de eieren op kamertemperatuur te krijgen (ca 1 uur), dan is het zo klaar!

 

Ingrediënten (6 stuks):

- 90 gr zelfrijzend bakmeel

- 90 gr boter, op kamertemperatuur 

- 70 gr suiker

- 2 eieren, op kamertemperatuur

- 1/2 tl vanille extract

- snufje zout

- muffinvorm

- 6 cupcake papiertjes 

- 3 stukjes chocolade 

- 3 el jam

 


Bereiding:

Warm de oven voor tot 175 graden. Zet het muffinblik klaar en doe er papiertjes in.

Doe het zout op het afgewogen bakmeel.

Mix in een kom de boter met de suiker. Het moet een egaal, romig mengsel worden. Voeg dan het vanillearoma en de eieren (1 voor 1) toe, voeg de volgende ei pas toe als het vorige erdoor gemixt is.

Voeg rustig het bakmeel toe. Zet de mixer even uit, voeg wat toe en mix dit er weer door tot alles erdoor zit.

Schep het beslag (bijv met een juslepel) in de cakevormpjes. Doe het chocolade blokje in het midden van de helft en een eetlepel jam in het midden van de andere helft en zet ze direct in de oven. 

 

Bak ze in ca 20 min gaar. Test met een houten prikkertje of ze gaar zijn (het moet er droog uit komen). 

Laat de cakes volledig afkoelen op een rooster.

 


De vulling was wat naar beneden gezakt, maar dat maakt voor de smaak niet uit!

 

 

Reacties