Witte kool-wortelsalade

Een heerlijke salade voor de lunch. 

Deze salade is het lekkerst als het (een dag) van tevoren gemaakt wordt. Ideaal dus om 's avonds te maken en de dag erna mee te nemen voor de lunch.


Ingrediënten (1 persoon):

- 100 gram witte kool, geschaafd of geraspt

- 50 gram winterpeen, geraspt

- 100 gram spekjes

- 1 el olie

- 1 el (witte wijn)azijn

- versgemalen peper

- 2 tl komijnzaadjes

 

Vaak neem ik een hele kool en wortels en gebruik ik de snijschijf en raspschijf van de keukenmachine om ze fijn te maken. Deze keer ga ik voor makkelijk en heb ik een zak met geraspt gekocht.

 

Bereiding:

Bak de spekjes uit, schep de spekjes uit de pan en laat ze afkoelen op een bordje met keukenpapier.

Meng de olie, azijn, peper en komijnzaadjes. Even laten staan.

Roer de kool, wortel en spekjes door elkaar. Giet de dressing erover en roer dit er ook door.

Bewaar in de koelkast tot het eten.


Reacties