Kipschnitzel uit de oven

 

Een gezonde kipschnitzel, gewoon uit de oven.

Zet na 10 min een schaal ovengroenten ernaast en je hebt in iets meer dan een half uur een complete maaltijd.

 

Ingrediënten (3 personen):

- 200 gram kipfilet, in 3 stukken

- Ca 75 gram paneermeel

- 2 theelepels rozemarijn

- 2 theelepels uienpoeder

- 1 theelepels gerookte paprikapoeder

- Peper, zout

- 1 ei, losgeklopt

- 1 teentje knoflook, geperst

 

Bereiding:

Haal de bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Warm de oven voor tot 200 graden.

Roer de kruiden door de paneermeel en doe dit in een diep bord of plat (vleesbeleg)bakje. Doe het ei in een ander bord/bakje, roer de knoflook erdoor.

Leg een kipfilet in het ei, draai het om zodat het helemaal bedekt is, laat even uitlekken boven het bakje van de ei en leg het dan in het paneermeel en draai het daarin om. Gebruik evt een lepel om de kipfilet helemaal te bedekken. Leg de kipfilet op de bakplaat en doe hetzelfde met de rest.

Doe de bakplaat in de oven en bak de kip in 30-35 gaar.

Serveer met wat groentes en aardappels.


Reacties