Ovengroenten

 

Een kleurrijk bijgerecht dat je gewoon naast je vlees of vis in de oven schuift. Erg lekker bij een kipschnitzel uit de oven.

Als je met meer of minder personen eet, dan is de hoeveelheid makkelijk aan te passen door wat weg te laten of wat toe te voegen.


 Ingrediënten: (3-4 personen):

- 450 gr krieltjes, voorgekookt

- 5 el olijfolie

- Paar takjes peterselie, fijngehakt

- Paar takjes tijm, alleen blaadjes of 1 el vriesdroog

- Zout, peper

- 1 rode ui, in halve ringen

- 1 courgette, in halve maantjes

- 2 paprika’s, in repen

- 1 knoflookteentje, geperst

- 1 venkel, in stukken

- 1 sjalot, in ringen

- Ruime ovenschaal, ingevet


Bereiding:

Warm de oven voor tot 200 graden.

Meng de olie met de kruiden in een kommetje, gebruik redelijk wat zout. Doe de groenten in de ovenschaal en roer de kruidenolie erdoor, zorg dat alle groenten bedekt zijn.

Bak de groenten in ca 20 gaar.


 Serveer met een stukje vis of vlees.


 


Reacties