Spaghetti met warm gerookte zalm

 

Warm gerookte zalm, we eten het niet vaak, maar af en toe koop ik het en dan is deze pasta een lekker gerecht ermee. Door de limoen en kappertjes wordt de romige saus lekker fris.

 

Ingrediënten (2-3 personen):

- 150 g spaghetti (of andere pasta)

- zout

- ½ el olie

- ca 200 warm gerookte zalmsteaks, in stukken

- 1 limoen, rasp en sap

- 1 dunne prei, in halve ringen

- 1 puntpaprika , in blokjes

- 25 g (room)boter

- 1 ½ dl droge witte wijn

- 125 ml bekertje crème fraîche

- versgemalen peper

- 1 el kappertjes

Bereiding:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Smelt ondertussen 1 el boter in een steelpan, bak de prei ca 1 min zachtjes. Voeg de wijn en de limoenrasp toe en laat het iets inkoken op halfhoog vuur. Roer na ca 5 min de crème fraîche en kappertjes erdoor en warm nog even door. Breng op smaak met een scheutje limoensap, peper en zout.

Zet het vuur uit en roer de rest van de boter erdoor.

Schep de pasta op het bord, verdeel de zalm erover en schep de saus erover. Serveer met wat komkommer en/of tomaat.


Reacties