Slasaus

Wie kent de aangemaakte sla van 'vroeger' niet? Een krop sla met slasaus uit een fles en tomaten, eieren en zuur. 

Ik had zin om dit weer eens te eten, dus heb ik zelf een sausje gemaakt van mayonaise, kwark, mosterd en augurkenvocht.


Ingrediënten (3 personen):

Voor de saus:

- 5 el mayonaise

- 3 el kwark

- 3 el vocht augurken pot

- 1-2 tl mosterd

- Snufje witte peper

Voor de aangemaakte sla:

- Kropsla of bindsla

- Augurken, in stukjes

- Gekookte eieren, in plakjes

- Tomaten, in stukjes

Bereiding:

Doe de ingrediënten voor de slasaus in een kommetje en roer het met een vorkje door elkaar. Breng op smaak door wat meer van de ingrediënten toe te voegen, mosterd voor pit, augurkenvocht voor zuur of mayonaise voor romig.

Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Maak de sla aan met ingrediënten naar keus. Begin met de sla op je bord, snij kleiner en meng de overige ingrediënten en slasaus erdoor.

Serveer bijv met ovenfrites van meiraap en aardappel en vissticks. 


 


 


Reacties