Champignonrisotto

 

Een eenvoudige risotto met erwtjes en champignons.

Er zijn natuurlijk allerlei variaties bij risotto mogelijk (zoals  deze risotto met prei, paprika en champignons). Gebruik dit recept met champignons en erwtjes evt als basis waar je ingrediënten naar smaak aan kunt toevoegen, of houd het heel basic!

 

Ingrediënten (4-6 personen):

- 400-450 gr risottorijst

- 2 groentebouillonblokjes

- 1,5 liter kokend water

- 2 sjalotjes, in (halve) ringetjes

- 400 gr champignons, in plakjes

- 200 gr (diepvries)erwtjes, ontdooid

- 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt

- Evt 2 el zure room

- Rucola

Bereiding:

Maak 1,5 - 2 liter bouillon van de blokjes en zet op (heel) laag vuur op het fornuis. Leg een jus- of soeplepel klaar om de bouillon te scheppen.

Verhit een klontje boter of vloeibaar vet in een grote pan en bak de sjalot en champignons tot ze wat zachter zijn. Voeg dan de rijst toe en roer goed door en voeg dan een lepel bouillon toe.

Als de bouillon bijna opgenomen is, dan kan er weer nieuwe bij geschept worden. De risotto moet heel zachtjes koken, een beetje ‘sudderen’ is voldoende. De risotto is klaar als de korrels beetgaar zijn, afh van het merk zal het zo’n 18 minuten duren. Het is een kwestie van proeven, het moet ‘bijna zacht’ zijn. Er blijft waarschijnlijk wat bouillon over.

Doe de laatste 5 min de erwtjes erbij en warm ze mee. Roer net voor het serveren de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met wat peper en evt zure room.

 
Serveer met de rucola.

 

 

Reacties