Risotto met prei, paprika en champignons

 

Risotto, we eten het in allerlei variaties, deze versie met prei, paprika en champignons eten we zeker een paar keer per jaar.

 Ingrediënten (4-6 personen):

- 400-450 gr risottorijst

- 1 prei, in halve ringen

- 2 rode paprika’s, in blokjes

- 250 gr champignons, in schijfjes

- 200 gr geitenkaas, verkruimeld

- 2 groentebouillonblokjes

- 1 el gedroogde tijm of paar takjes vers

- 1,5 liter kokend water

- Evt scheutje witte wijn

 

Bereiding:

Maak 1,5 - 2 liter bouillon van de blokjes en zet op (heel) laag vuur op het fornuis. Leg een jus- of soeplepel klaar om de bouillon te scheppen.

Verwarm een scheutje (olijf)olie in een grote pan. Bak de prei tot het zacht is. Voeg de rijst toe en roer goed door.

Voeg dan een scheutje wijn toe en roer de rijst tot de wijn is opgenomen, voeg dan een lepel bouillon toe.

Als de bouillon bijna opgenomen is, dan kan er weer nieuwe bijgeschept worden. De risotto moet heel zachtjes koken, een beetje ‘sudderen’ is voldoende. De risotto is klaar als de korrels beetgaar zijn, afh van het merk zal het zo’n 18 minuten duren. Het is een kwestie van proeven, het moet ‘bijna zacht’ zijn. Er blijft waarschijnlijk wat bouillon over.

Bak ondertussen in een wok de champignons en paprika gaar, voeg aan het eind de tijm toe. 


Zet de pan met risotto op een onderzetter en roer de champignons en paprika erdoor. Breng op smaak met redelijk wat peper (zout is niet nodig, dit zit al in de bouillon).

Roer dan de verkruimelde geitenkaas erdoor en serveer.


 Variatie: Voeg 10-15 doormidden gesneden cherrytomaatjes samen met de geitenkaas toe.

 

 


Reacties