Rösti-pizza met paprika, tomaatjes en pesto

 

Deze 'pizza' is ideaal voor een vegetarische (thuis)werkdag aan het einde van de week. De ingrediënten zijn goed houdbaar en de keukentijd bestaat voornamelijk uit oventijd. 

Je kunt met deze pizza restjes opmaken, zo heb ik nu voor de kaas een klein stukje cheddar, een restje geraspte parmezaan dat ik nog had liggen aangevuld met wat belegen kaas. Ook stond er nog een potje pesto in de kast van een kerstpakket, voor een gerecht waar maar een beetje nodig is, kan dat prima. 


Ingrediënten (3 personen):

- 750 gr rosti (1 zak, diepvries)

- 5 eieren, losgeklopt

- kruiden naar smaak, bijv. (verse) oregano, peterselie en/of tijm

- zout

- 1 grote rode ui, in halve ringen

- 1 bol mozzarella, gescheurd

- 2 el pesto (potje of zelfgemaakt )

- ca 15 cherrytomaatjes, in tweeen

- 1 puntpaprika, in reepjes

- Ca 200 gr geraspte kaas

 

Ik heb uiteindelijk maar 1 bol mozzarella gebruikt en er nog een puntpaprika bij gedaan.

 

Bereiding:

Haal de bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 220 graden.

Doe de rosti, de kruiden, wat zout, de helft van de geraspte kaas en de eieren in een grote kom of pan en meng goed door elkaar.

 

Schep het mengsel op de bakplaat en verdeel het tot een plak van ca 1 cm dik. Druk het wat aan met de bolle kant van een lepel. Bak dit 10 min.


 



 

Haal de ‘pizza’ uit de oven en beleg het met de rode ui, paprika, tomaatjes en mozzarella. Verdeel met twee lepeltjes wat pesto erover. Bak dit weer 10 min.

 

 


 

 

 

Verdeel de rest van de geraspte kaas erover en bak het nog 10 min.

Snijd in punten en serveer evt met een salade. 


 


Reacties