Goedgevulde plaattaart

 

Een goedgevulde plaattaart, zowel warm als afgekoeld erg lekker!

Voor deze taart kun je pesto uit een potje gebruiken, maar natuurlijk kun je ook zelf de pesto maken volgens dit recept.


Ingrediënten (4 personen):

- 1 rol bladerdeeg

- 300 gr rundergehakt

- 1-2 rode uien, in halve ringen

- 250 gr (kastanje)champignons, in plakjes

- 1-2 paprika’s, in repen

- 125 gr crème fraîche

- 2-3 el pesto of Italiaanse kruiden (vers/vriesdroog)

- Peper en zout

- Geraspte kaas

- Evt restjes groente zoals lente-ui

 
(Op de foto missen de rode ui en de geraspte kaas.) 

Bereiding:

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor tot 200 graden. Maak evt de pesto volgens dit recept.

Rol op een vel bakpapier het deeg met een deegroller uit tot de grootte van de bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak het deeg 5 min in de oven voor.

Verhit ondertussen een beetje olie in een koekenpan en rul het gehakt met wat peper en zout bruin.

Bak de champignons even aan in een andere pan, giet het vocht evt af. Roer de pesto (of kruiden) door de crème fraîche.


Zet alles klaar en smeer het crème fraîche mengsel op het deeg met de achterkant van een lepel.

Verdeel eerst de rode uien erover, dan het gehakt en dan de rest van de groenten. Strooi de geraspte kaas erover.

Bak de plaattaart 30-35 min in de oven, controleer na 20 min of het afgedekt moet worden met aluminiumfolie.

Serveer evt met een salade voor een volledig hoofdgerecht.

 

 

Reacties