Shoarmakruiden

 

Met deze mix kruid je je eigen vlees met shoarmakruiden. Dat kan voor een broodje shoarma of in een gerecht met bijv gehakt en paprika.

Deze kruiden mix kun je goed bewaren in een afgesloten (glazen) potje, ik gebruik voor zelfgemaakte mixen oa de kleine potjes van bonne maman jam.

Wil je meer weten over de kruiden en specerijen die je kunt gebruiken, kijk dan eens hier.

 

Ingrediënten:

- 2 tl komijn

- 1 tl kaneel

- 2 tl witte peper 

- ½ tl chilipoeder 

- 2 tl gerookt paprikapoeder

- 1 tl gemalen kruidnagel

- 2 tl korianderpoeder

- 2 tl gemberpoeder

- 1 tl zout

- 1 tl uienpoeder 

- 2 tl knoflookpoeder

 

Bereiding:

Meng alle kruiden door elkaar, dit kan bv in de vijzel omdat daar de kruidnagel al in gemalen wordt en bewaar de kruidenmix in een afgesloten potje.

Gebruik in de gerechten ca 3 theelepels voor 2 personen (500 gram vlees). 

Gebruik deze kruiden ook eens voor kip. Meng de  350-500 gr kipfilet in blokjes met 3 tl kruiden en 1 el zonnebloemolie. Laat een kwartier op kamertemperatuur marineren een bak dan in een koekenpan goudbruin en gaar. 

 


Reacties