Witlof met kruidige aardappelpuree, ham en kaas

Deze witlofschotel is een variatie op de witlof omwikkeld met ham met een kaassaus. Over de witlof zit een smeuïge aardappelpuree en dit wordt met de ham en kaas afgedekt.


Ingrediënten (4-6 personen):

- 1 kg (iets) kruimige aardappelen, geschild en doormidden gesneden

- 1 pakje verse roomkaas met kruiden (bv Philadelphia knoflook en fijne kruiden a 185 gr)

- 8 stuks witlof (1,5 witlof per volwassene)

- 250 g hamblokjes

- Ca 100 g geraspte belegen kaas

- Grote ovenschaal, ingevet

 

Bereiding:

Kook de aardappels in ca 20 min gaar, giet ze af en stamp ze met de roomkaas tot een puree.

Snijd ondertussen de onderkant van elke stronk witlof en verwijder de buitenste bladeren. Kook ze ca 6 min en laat ze goed uitlekken, bijv in een vergiet.

Leg de witlof in de ovenschaal en bestrooi met wat peper en een klein beetje zout.

Verdeel de aardappelpuree erover. Maak het af met de hamblokjes en daarover de kaas en zet de schaal in de oven.

 Bak 20-25 min tot het gaar is.

Warm het gerecht de tweede dag opnieuw op in de oven bij 180 graden. Dek het af met aluminiumfolie en bak 20 min, haal dan de folie weg en bak nog 5-10 min tot alles warm is.




Reacties