Babi ketjap

 

Met wat basis ingrediënten in de voorraadkast, vlees en groentes heb je zo een lekkere babi ketjap gemaakt.

Dit vleesgerecht is lekker met witte rijst (bv rijst met kokos en erwten) en zoetzure komkommersalade.

Heb je zin in een ander gerecht van de afhaal Chinees? Probeer ook mijn babi pangang eens!


Ingrediënten (4-6):

- 500 gr varkenslappen, in reepjes

- 2 rode paprika’s, in blokjes

- 1 ui, fijngesnipperd

- 2 tenen knoflook, geperst

- 1 cm rode peper, gehakt

- 1 blikje tomatenpuree

- 5 el ketjap manis

- 1 el sojasaus

- 1 bolletje stemgember, fijngesneden

- 1 el vocht uit pot stemgember

- 1 tl kaneel

- 1 tl gerookt paprikapoeder

- 1 tl komijnpoeder

- 1 el citroensap

Bereiding:

Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui, peper en knoflook een paar min op laag vuur. Doe de tomatenpuree erbij en fruit kort mee.

Voeg het vlees toe, zet het vuur wat hoger en bak het vlees rondom aan. Doe dan de specerijen, paprika en gember erbij en roer goed door. Breng op smaak met de ketjap, sojasaus, gemberpotvocht en citroensap. Zet het vuur wat lager en roerbak een paar min tot het vlees gaar is.

 

Serveer met rijst en groentes. Bestrooi evt met wat (geroosterde) kokosrasp. 

Maak zeker genoeg voor 2 dagen, de smaak is een dag later nog beter in het vlees getrokken!




Reacties