Babi pangang

Deze babi pangang zit vol smaak en groente. Je hoeft niet meer naar de afhaal Chinees, maar maakt het zelf!

Kies zelf welke groente je toevoegt of serveer de groente apart en doe ananas in de saus.

Eet je liever babi ketjap? Kijk dan eens hier.

 

Ingrediënten (4-6 personen): 

- 700 gr speklapjes, in repen van 3-4 cm

- 2 paprika’s, in reepjes

- 2 preien, in smalle (halve) ringen

- 2 el bruine basterdsuiker

- 1 klein blikje tomatenpuree

- 1-2 tl balsamicoazijn

- 1 teentje knoflook

- 2 tomaten, in stukjes

- 1 sjalot, fijngesnipperd

- 1 blikje mais (300 gr), uitgelekt

- 250 gr taugé

- 1 tl sambal

- 5 el ketjap manis

- Peper en zout

 

(Op de foto ontbreken de mais en tomaten, deze heb ik wel toegevoegd, de tomaten mogen niet ontbreken in de saus!)

 

Bereiding:

Begin met de saus:

Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een grote steelpan, fruit de sjalot en knoflook ca 5 min op laag vuur. Voeg de tomaten, tomatenpuree, 2/3 van de bruine suiker, balsamicoazijn en wat zout toe. Laat minstens 20 min op laag vuur zachtjes pruttelen en laat zo wat indikken. Roer af en toe.

Verhit een scheutje olie in een wok en bak de spekreepjes ca 5 min rondom aan, bak dan de prei en paprika een paar min mee. Roer de rest van de basterdsuiker erdoor en bak nog 2 min.

Voeg de mais, taugé, ketjap en sambal toe en roerbak nog 2-3 min. Roer de saus erdoor en breng op smaak met peper en zout en evt extra ketjap of sambal. 

Lekker met rijst of noedels.


 

Reacties