Meatloaf

Meatloaf is een lekker gekruid gehaktbrood omwikkeld met spek. 

Ik heb witte peper, paprikapoeder en uienpoeder uit mijn kruidenkast gekozen, maar je kunt ook bijv komijn of koriander gebruiken.

 

Ingrediënten (6 personen):

- 1 kg rundergehakt

- 2 uien, fijngehakt

- 2 tenen knoflook, geperst

- 5-6 takjes peterselie, fijngehakt

- 3 el paneermeel

- 2 eieren

- 2 tl zout

- 1 tl (witte) peper

- 2 tl uienpoeder

- 1 tl paprikapoeder

- 1 el mosterd

- 3 el ketchup

- 100 gr cheddar, geraspt

- 150 gr gerookt ontbijtspek

- Cakeblik, bekleed met bakpapier

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 190 graden.

Meng het gehakt met de specerijen, ui, peterselie, paneermeel, mosterd, ketchup, kaas en ei. Leg de plakjes spek in de bakvorm, laat ze langs de zijkant hangen (voor de bovenkant). 

Doe het gehakt in de vorm en druk het wat aan. Vouw het spek over het gehakt heen zodat het volledig bedekt is.

Zet het de vorm in het midden in de oven en bak in 45-50 min gaar. Controleer met een sateprikker of deze schoon uit het midden komt en er (alleen) helder vocht uit de meatloaf komt. 

Giet het bakvocht in een kommetje en gebruik het als jus. 

Snijd in plakken en serveer met aardappels en groentes.

Tip: rasp de kaas in de keukenmachine en gebruik daarna het mes om de uien, knoflook en peterselie fijn te snijden.


Reacties