Hamsalade

 

Als je voor de lunch eens wat anders wilt dan een boterham met ham, maak dan deze hamsalade eens! Je kunt deze lunchsalade het best vers bereid eten.

Ik heb tomaatjes en sla uit eigen tuin gebruikt, omdat ik weinig sla had heb ik er deze keer een bosuitje doorgedaan. Je kunt evt ook een paprika in reepjes toevoegen.


Ingrediënten (1 persoon):

- Paar blaadjes sla, in stukjes gescheurd

- 3 plakken ham, in reepjes

- handjevol kerstomaten, doormidden

- Klein maisblikje (75 gr), uitgelekt

- ½ avocado, in blokjes

- 1 el mayonaise

- 1 el citroensap

- ½ - 1 el zonnebloemolie

- Versgemalen zout en peper

- Evt 1 bosui, in halve ringen

 

Bereiding:

Doe de mayonaise en citroensap in een kommetje en mix het met een vork, verdun het tot gewenste dikte met de olie en breng op smaak met zout en peper.

Leg de sla op een bord. Verdeel de ham, tomaatjes, mais, bosui en avocado erover.

Schenk de dressing erover en serveer.


 


Reacties