Viskoekjes

 

Viskoekjes van kabeljauw. Makkelijk om te maken en heerlijk om als bijgerecht of lunchgerecht te eten.

Deze koekjes zijn erg lekker bij komkommerrelish, maar ze kunnen ook ipv vissticks bij het avondeten.


Ingrediënten (5-6 stuks):

- 130 gr kabeljauw, in 3 stukken

- 1 bosui, in 2 stukken

- 1-2 tl harissa

- 1 ei

- 1 el maizena

- Paar takjes peterselie

- ½ limoen, rasp

- Versgemalen zout en peper

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot het een egaal mengsel is. 

Verdeel het vismengsel in 5 porties.

Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een koekenpan. Leg de porties in de hete olie en druk wat plat tot een plak van ca 1 cm.

Zet het vuur middelhoog en bak in ca 7-8 min goudbruin en gaar.

Serveer als bijgerecht of lunchgerecht met groentes of een salade.

 


Reacties