Salade van palmkool, peer en geitenkaas

Een heerlijke lunchsalade met palmkool, peer en geitenkaas.

Kleine beetjes palmkool (of boerenkool) zijn ideaal om in een salade te doen. De combinatie met zoet (peer) en zout (kaas) is erg lekker.

Normaal doe ik iets meer palmkool in de salade (dan op de foto's), maar dit was alles dat ik in de tuin had...

Ingrediënten (1 persoon):

- 50-100 gr palmkool, stengel/nerf verwijderd, gescheurd

- 1 rijpe peer, geschild en in stukken

- 3 plakjes geitenkaas

- Handje pompoenpitten, geroosterd

 

Voor de dressing:

- 1 el extra vierge olijfolie

- ½ el citroensap

- Versgemalen peper en zout

Bereiding:

Meng de ingrediënten voor de dressing. Doe de palmkool in een kom of op een bord en giet de dressing erover. Knijp dit een beetje in de kool.

Meng de kaas en peer erdoor en strooi de pompoenpitten erover.



Reacties