Cannelloni met champignonvulling

 

Je kunt cannelloni met verschillende soorten vulling maken, deze vegetarische cannelloni zijn gevuld met champignons, tomaat en basilicum.

Wil je een meer traditionele cannelloni met gehaktvulling maken? Kijk dan eens bij dit recept.


Ingrediënten (2-3 personen):

Voor de vulling:

- 125 gr champignons, heel fijn gesneden

- 1-2 tomaten, in stukjes

- Handvol basilicum, gahakt

- 1 knoflook, geperst

- 1 sjalot, fijngesnipperd

- 2 eieren, losgeklopt

- 1 el paneermeel

- Versgemalen peper en zout

 

Verder:

- 8-9 cannelloni buizen

- 1 blik tomatenblokjes

- 75 gr kaas, geraspt

- Ruime ovenschaal, ingevet

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Bak de champignons met de sjalot en knoflook een paar min op middelhoog vuur. Roer de tomaat erdoor, breng op smaak met peper en zout en bak nog een paar min. Zet het vuur uit, roer dan het ei en paneermeel erdoor.

Doe 1/3 van de tomatenblokjes uit blik in de oven schaal. Vul de cannelloni met de champignonvulling en leg in de tomatensaus. 

Doe een scheutje water bij de rest van de tomatenblokjes in blik en giet dit over de cannelloni. Zorg dat ze helemaal bedekt zijn met een (dun) laagje saus.

Verdeel de kaas erover en bak in ca 45 min in de oven gaar.

Serveer evt. met een salade.



Reacties