Quiche met prei en champignons

Een heerlijke vegetarische quiche met prei, champignons, kaas en kerrie.

Kijk evt voor een uitgebreidere beschrijving van het quichedeeg bij dit recept. Je kunt ook kant-en-klaar deeg gebruiken (liever geen bladerdeeg).

 

Ingrediënten (4 personen):

Voor het deeg:

- 300 gram bloem en bloem (om te bestuiven)

- 150 gram boter, in blokjes

- 1 ei

- Zout

- 2-3 el koud water

 

Voor de vulling:

- 2 preien, in (halve) ringen

- 250 gr champignons, in plakjes

- 1 rode ui, in halve ringen

- 2 tl kerrie

- 200 gr crème fraîche

- 4 eieren

- 100 gr oude kaas, geraspt

- Versgemalen peper en zout

 Verder:

- Quichevorm (rond of rechthoekig), ingevet

- Paneermeel

 

Bereiding:

Maak het deeg:

Meng in een kom 300 gram bloem met de boter, het ei, een snuf zout en 2 eetlepels koud water tot een soepel deeg. Dit kan met de hand of met de keukenmachine (vlinder, lage stand). Voeg 1 extra eetlepel water toe als het deeg nog te droog aanvoelt. Verpak het deeg in folie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor tot 180 graden en laat het deeg tijdens het maken van de vulling op temperatuur komen.

Verhit een wok met een beetje olie en fruit de ui en kerrie een paar min op laag vuur. Zet het vuur wat hoger en bak de prei en champignons beetgaar.


Klop ondertussen in een kom de eieren los met de crème fraîche, zout en peper. Roer 2/3 van de kaas en de gebakken groentes erdoor.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot ca ½ cm dik, voor de 28 cm vorm moet de cirkel 30 cm zijn. Rol het deeg losjes om de deegroller en rol het af in de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi wat paneermeel over het deeg.

Verdeel de groente- en ei-mengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover en bak de quiche in 35-40 min gaar en goudbruin.


 

Reacties