Pastasaus met kip en paprika

 

 

Deze pastasaus is met kip ipv gehakt. Door de geroosterde paprika krijgt het een wat frisse smaak.

Ik heb nu paprika uit een pot gebruikt, maar je kunt het ook zelf roosteren, zoals ik bij deze Paprika-courgette soep met knakworst gedaan heb.

 

Ingrediënten (4-6 personen):  

- 1 teen knoflook, geperst

- 1 ui, gesnipperd

- Evt 1 bosui, in ringen

- 500 gr kipfilet, in blokjes

- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

- 1 el balsamicoazijn

- 1 pot geroosterde paprika, uitgelekt en in stukjes

- 1 blik tomatenstukjes

- Peper en zout

- Evt Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding:

Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit de ui met de knoflook een paar min op laag vuur. Voeg de kip en de kruiden, peper en zout toe en zet het vuur wat hoger. Bak rondom aan.

Doe de balsamicoazijn en de tomaten erbij en ca 150 ml water toe. Roer de paprika’s en bosui erdoor en laat de saus aan de kook komen. Laat ca 20 min zacht pruttelen tot de kip gaar is en de saus de gewenste dikte heeft. Voeg zo nodig nog wat kokend water toe als de saus te dik is.

 
Serveer met pasta en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

 

 


 

 

Reacties