Paprika-courgette soep met knakworst

 

Het is even werk om paprika's te zelf te roosteren en ontvellen, maar het is een echte toevoeging aan de smaak van de soep.

Heb je geen zin of tijd om te ontvellen, gebruik dan geroosterde paprika's uit een pot.

Dit recept is een variatie op deze soep uit de Allerhande. 


Ingrediënten (4-6 personen):

- 4 rode puntpaprika’s

- 1 courgette, in plakken

- 1 prei, in ringen

- 3 wortels, schoon en in plakken

- 1 liter (kippen)bouillon, van blokjes

- Knakworst uit blik, uitgelekt

 

Voor de topping:

- Crème fraîche of zure room

- Groentechips

Bereiding:

Haal de bakplaat uit de oven en leg er bakpapier op. Verwarm de oven voor tot 220 graden.

Leg de paprika’s (heel!) op de bakplaat en bak 15 min in de oven. Draai ze om en bak nog 15 min. Doe ze dan in een pan (die later voor de soep gebruikt wordt) en sluit af met huishoudfolie. Haal na 5-10 min de paprika’s uit de pan, snijd de bovenkant eraf en in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en het vel. Snijd in stukken.

Verhit een scheutje olie in een pan en bak de prei, wortel en courgette een paar min op middelhoog vuur. Voeg dan de paprika en bouillon toe en laat met een deksel op de pan 5 min zachtjes koken.

Pureer met een staafmixer en doe knakworsten erbij. Laat deze nog 3-5 min warm worden en serveer de soep in kommen met een lepel room en evt groentechips erin.


Reacties