Springrolls met andijvie en garnalen

 

Springrolls met andijvie en garnalen, een combinatie die ontstond door te kijken wat ik nog had liggen voor een lunch en ik zag dat ik nog een kleine zak andijvie had. Wat garnalen uit de vriezer en een paar rijstvellen erbij en je krijgt een heerlijke lunch!

Wil je een 'gewone' springroll maken? Kijk dan eens bij mijn springrolls met dipsaus


Ingrediënten (3 stuks):

- 3 rijstvellen

- 250 gr andijvie, fijn gesneden

- Handvol garnalen, ontdooid

- 1-2 el ketjap

- 1 kleine sjalot, fijngesnipperd

- 1 teen knoflook, geperst

- Handvol ongezouten cashewnoten

 

Voor de dipsaus:

- 2 el ketjap

- 1 tl honing

- ½ - 1 el chilisaus

- Citroensap, naar smaak

- Snufje zout

Bereiding:

Verhit een wok met een scheutje zonnebloemolie. Fruit het sjalotje en de knoflook op laag vuur. Doe de andijvie erbij, zet het vuur iets hoger en laat 2-3 min slinken. Voeg de garnalen en ketjap naar smaak toe en wok een paar min.

Zet het vuur uit en meng de cashewnoten met de andijvie en garnalen, breng evt nog verder op smaak met wat ketjap of peper.

Maak de dipsaus door de ingrediënten in een kommetje te mengen, breng op smaak met citroensap.

Zorg dat de ingrediënten voor de vulling klaar liggen en leg een plank neer.

Neem een wok of dienblad en vul met heet water. Leg 1 vel rijstvel in het water en laat het ca 20 seconden weken tot het vel wat soepeler is geworden.


Neem het vel uit het water, laat overtollig water eraf lopen en leg op de plank. Leg de vulling in 1 lijn in het midden van het vel. Vouw de zijkanten over de vulling heen en vouw dan de onderkant over de vulling naar boven. Rol van onder naar boven strak op en leg op een bord. Herhaal met de rest van de vulling en vellen.

Snijd diagonaal doormidden en serveer met de dipsaus.

 

 


Reacties