Springrolls met dipsaus

 

Springrolls of summerrolls zijn niet alleen lekker in de lente of zomer, maar het hele jaar door. Varieer met de groentes en/of vlees of vis naar smaak en serveer met een lekkere dipsaus. Gebruik vooral (verse) kruiden om de vulling en dipsaus op smaak te brengen!

Serveer de springrolls als lunch of als licht hoofdgerecht.

 

Ingrediënten (4 stuks): 

- 4 rijstvellen

- klein kropje sla, blaadjes in stukken gescheurd

- ½ mango

- Flinke hand taugé

- 1 lenteui, in ringen

- 1 paprika, in reepjes

- Paar takjes munt, blaadjes grofgesneden

 

Voor de dipsaus:

- 4 el sojasaus

- 1 tl sesamolie

- 1 teen knoflook, geperst

- 1 tl honing

- Paar takjes koriander, blaadjes fijngesneden

- Sesamzaadjes, licht geroosterd

Bereiding:

Maak het dipsausje door alle ingrediënten in een kommetje door elkaar te roeren.

Zorg dat de ingrediënten voor de vulling klaar liggen.

Leg een plank en een bord (voor de gerolde springrolls) klaar. Neem een wok of grote kom en vul met heet water. Leg 1 vel rijstvel in het water en laat het ca 20 seconden weken tot het vel wat soepeler is geworden.


Neem het vel uit het water, laat overtollig water eraf lopen via de rand van de pan/kom en leg op de plank. Leg de vulling in 1 lijn in het midden van het vel. Vouw de zijkanten over de vulling heen en vouw dan de onderkant over de vulling naar boven. 

Rol van onder naar boven strak op en leg op een bord. 

Herhaal met de rest van de vulling en vellen. 

Snijd diagonaal doormidden en serveer met de dipsaus.

 


Reacties