Pastasalade met tonijn en mais

 


Deze pastasalade smaakt heerlijk bij warm weer! Goed gevuld met tonijn, mais, paprika's, gedroogde tomaten, kappertjes en prei.

Je kunt deze salade ook goed meenemen voor een picknick of een lunch.


Ingrediënten (4-6 personen):

- 250-300 gr fusilli of penne

- 2 blikjes tonijn op (olijf)olie, uitgelekt

- 1 rode ui, in dunne halve ringen

- 1 bosje verse peterselie, fijngehakt

- 8-10 zongedroogde tomaten, in reepjes

- 2 el kappertjes

- 2 (rode) paprika’s, in blokjes

- 1 prei, in dunne ringen

- 300 gr mais (blik), uitgelekt

- Evt rucola als topping


Voor de dressing:

- 150 gr Griekse yoghurt

- 2 el mayonaise

- 1 el tomatenketchup

- 1 teen knoflook, uitgeperst

- Citroensap naar smaak

- Versgemalen peper en zout

Bereiding:

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten hiervoor te mengen. 

Bak de prei kort aan in een wok, zet het vuur uit. Roer de afgegoten pasta, dressing en peterselie erdoor.

Schep de rest van de groente en de tonijn erdoor en breng evt nog verder op smaak met wat peper en zout.

Laat het liefst minimaal 1 uur staan om de smaken te laten intrekken. Deze salade smaakt ook tweede dag erg lekker!


 

 

 

 

 

 

Reacties