Pastasalade met pesto, tomaten en gerookte kip


Deze goed gevulde pastasalade is erg lekker op een zomerse dag. Maak zeker een dubbele portie, want het is een tweede dag ook erg lekker.

Ik heb de pesto gemaakt volgens dit recept, maar je kunt natuurlijk ook een potje uit de winkel gebruiken, voeg wel de extra basilicum toe aan de salade.

Wil je een pastasalade maken met tonijn en mais? Kijk dan eens bij dit recept.


Ingrediƫnten (3 personen):

- 150 gr fusilli

- 4 kleine trostomaten, in stukken

- 200-250 gr gerookte kipfilet, in stukken

- 1 paprika, in stukken

- 2-3 bosuitjes, in ringen

- 8 gedroogde tomaten, in stukken

- Handvol basilicumblaadjes, gesneden

 

Voor de dressing:

- 3 el pesto

- 3 el kwark

- 2 el mayonaise

- Versgemalen peper en zout

Bereiding:

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen de ingrediƫnten van de dressing.

Giet de pasta af en spoel met koud water. Doe het in een kom en meng direct de dressing erdoor. Proef en breng evt verder op smaak met wat zout en peper.

Roer daarna de rest van de ingrediĆ«nten erdoor. 

Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.

Reacties