Aardappeltortilla met snijbiet en walnoten

 

Deze aardappeltortilla met snijbiet en walnoten is ideaal om restjes (gekookte) aardappel of groentes op te maken. Heerlijk als lunch, voor jezelf of als punten bij een tafel vol eters.

Ik heb snijbiet uit mijn tuin gebruikt, te weinig voor een volledige maaltijd. Heb je geen snijbiet? Vervang het door (restjes) groente zoals spinazie, kool of champignons. Kijk bijv bij deze aardappeltortilla voor variatie.


Ingrediënten (1 persoon):

- 1-2 aardappelen, gekookt en in plakken van ca 3 mm

- 70-100 gr snijbiet, steeltjes en blad apart, beide gesneden

- 2 eieren

- 1 sjalot, fijngesnipperd

- 1 tl curry madras

- Versgemalen peper en zout

- Handvol walnoten, grof gehakt

Bereiding:

Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een koekenpan en fruit de sjalot, steeltjes en curry madras een paar minuten op laag vuur. Voeg het blad van de snijbiet toe en zet het vuur wat hoger. 

Bak tot het blad begint te slinken. Schep de groente op een bord en veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier.

Klop ondertussen de eieren los met peper en zout. Schep de groente erdoor.

Verhit een beetje (vloeibare) boter in de pan op middelhoog vuur en leg de aardappelschijfjes naast elkaar in de pan. Bak 2 min aan, zet het vuur laag en giet het groente-eimengsel erover. Verdeel met een spatel en strooi de walnoten erover. Druk ligt aan.

Doe een deksel op de pan en bak ca 15 min of tot het ei begint te stollen. Haal de deksel van de pan en bak nog 3-5 min tot het vocht van de groente verdampt is.

Serveer in punten.

 

 


Reacties