Courgetti met gekookte mosselen

 

Heb je gekookte mosselen over? Eet ze een dag later met (groente)spaghetti!

Gebruik bijvoorbeeld dit basisrecept om mosselen te koken, maak een dubbele hoeveelheid, haal de overgebleven mosselen uit de schelp en bewaar ze in de koelkast voor deze courgetti. Deze mosselen smaken ook erg lekker bij spaghetti, voeg dan meer groentes of een salade toe.

Ik ben de enige in huis die mosselen eet, dit recept is heel makkelijk voor 2 personen te maken door de hele bak courgetti te gebruiken. Doordat de mosselen al schoon en gekookt zijn is dit een heel snel mosselgerecht.


Ingrediënten (1 persoon):

- Ca 250 gr gekookte mosselen (1 kg met schelp)

- 200 gr courgetti (courgette pasta)

- 1 paprika, in blokjes

- 1 bosui, in schuine reepjes

- 1 klein blikje tomatenpuree

- Paar takjes basilicum, blaadjes grof gesneden

- Paar takjes tijm, blaadjes gerist

- Versgemalen peper en zout

- Scheutje water en/of wijn

Bereiding:

Verhit olie in een wok en fruit de knoflook met de tomatenpuree op laag vuur. Voeg de paprika en bosui toe, zet het vuur wat hoger en blus af met een scheutje water of wijn. Bak tot de groente bijna gaar is en wok dan de courgetti, mosselen en kruiden 2-3 min mee. 

Variatie: gebruik spaghetti ipv courgette, kook dit dan eerst beetgaar voordat je het in de wok doet.


Reacties