Mosselen (basisrecept)

 

Met dit recept kook je heel makkelijk en lekker mosselen! Geen pakjes of zakjes nodig, alle ingrediënten uit de koelkast en voorraadkast.

Zorg dat de mosselen goed schoongemaakt zijn. Ik doe ze altijd in de gootsteen en spoel ze onder een zacht stromende kraan af. Vervolgens pak ik ze per 2 of 3 en controleer of ze dicht en niet kapot zijn. Gooi de mosselen met een kapotte schelp weg en open mosselen ook als ze niet dicht gaan als je ze op het aanrecht tikt.


Ingrediënten (1 persoon):

- 1 kg mosselen, schoongespoeld en kapotte verwijderd

- 1 kleine ui, in halve ringen

- 2 wortels, in plakken

- 1 (kleine) prei, in halve ringen

- 1 laurierblaadje

- 4 peperkorrels (uit de molen)

- scheutje witte wijn

Bereiding:

Doe de groentes met de specerijen in een pan met zoveel water dat het net onder staat (ca 1 cm). Doe een deksel op de pan en breng aan de kook. Laat dan een paar min zacht koken tot de wortel beetgaar is.

Doe de mosselen en een scheutje wijn erbij, zet het vuur hoger en breng het water opnieuw aan de kook. Til de pan op en schud omhoog en omlaag (houd de deksel goed vast!) zodat de mosselen tegen de deksel komen.

Breng opnieuw aan de kook, schud opnieuw. Doe dit in totaal drie keer, als het goed is zijn de mosselen nu klaar en staan ze allemaal open.

Serveer de mosselen bij stokbrood en (knoflook)saus.


Reacties