Pizzasaus

 

Natuurlijk kun je als pizzasaus de potjes gebruiken die bij het koelverse pizzadeeg zitten. Maar als je zelf pizzabodems maakt (zie bijv. dit recept) of (groente)pizzabodems zonder saus koopt, dan maak je je eigen saus heel makkelijk zelf!

Ik vind het lekker om wat venkelzaad toe te voegen aan de tomaten. Heb je dit niet of hou je er niet van, gebruik dan tijm of andere groene kruiden.

 

Ingrediënten (3-4 pizza's):

- 1 blik gepelde tomaten

- 1 blikje tomatenpuree

- 1 ui, grof gehakt

- 2-3 teentjes knoflook, geperst

- 1 tl venkelzaad

- 2 tl uienpoeder

- 1 el gedroogde oregano

- peper en zout

 


Bereiding:

Verhit een klein beetje olijfolie in een wok. Fruit de ui, knoflook en tomatenpuree een paar min op laag vuur. Voeg venkelzaad, uienpoeder en oregano toe en bak een paar min op laag vuur mee.

Voeg het blik tomaten toe en vul het blik met water en giet in de pan, neem ½ blik voor een dikke saus en 1 blik voor iets dunnere saus. Laat ca 10 sudderen, breng op smaak met wat peper en zout en zet dan het vuur uit.

Laat iets afkoelen (bijv terwijl de oven voorverwarmd wordt voor de pizza’s) en doe de tomaten saus dan in de blender. Pureer tot een mooie gladde saus.  


Smeer dit over de pizzabodems en beleg deze verder naar smaak.






Reacties