Pizza

 

Deze pizzabodems zijn zo gemaakt, beleg ze met een topping naar keuze.

Zorg dat je altijd Italiaanse bloem in huis hebt en je hoeft  de New York pizza niet meer te bellen! Je kunt gewoon de Italiaanse bloem uit de supermarkt gebruiken.

 

Ingrediënten (3 personen / 2 grote pizza's): 

Voor het deeg:

- 500 gr Italiaanse bloem (Type '00')

- 14 gr zout

- 14 gr suiker

- 10 gr droge gist

- 250 gr lauw water

- 2 el extra vergine olijfolie

- Kom, licht ingevet met zonnebloemolie


Voor de topping:

- 2 grote blikjes tomatenpuree

- 3 el Italiaanse kruiden

- Groenten naar smaak, bijv paprika, mais, (rode) ui

- Vlees, vis en kaas naar smaak, bijv chorizo, ham, geruld gehakt, garnalen, zalm, mozzarella, Parmezaanse kaas, belegen kaas

- Smaakmakers, bijv. verse kruiden, pesto, olijfolie, zout

Bereiding:

Doe de ingrediënten in de kom van de Kitchenaid en kneed op stand 2 ca 10 min tot een soepel deeg of kneed het (evt per pizza) met de hand op het aanrecht.

Doe het deeg in de kom en dek af. Laat ca 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.

Haal de bakplaten uit de oven. Warm de oven voor tot 200 graden.

Maak de topping voor de pizza’s klaar. Meng de tomatenpuree met de Italiaanse kruiden en een scheutje olijfolie, snijd alle groentes en kruiden en bak evt vlees aan.

Verdeel het deeg in 2 porties en rol ze op een vel bakpapier uit tot een cirkel van ca 32 cm doorsnee. Leg de pizza met bakpapier op de bakplaat en maak ca 1 cm van de rand een snee (niet helemaal door). Smeer de gekruide tomatenpuree binnen de lijnen en bedek dan verder naar smaak. 

Doe een beetje olijfolie met (grof) zout in een kommetje en bestrijk de buitenrand met de gezouten olie.

Bak de pizza’s ca 30 min in de oven, wissel halverwege de platen.


 



 

 

 


Als je 1 pizza maakt (helft van de ingrediënten) is de baktijd ca 20 min.


Reacties