Appelkwarkcake

 

Wil je een keer een stukje cake bij de koffie? Maak eens een (kleine) appelkwarkcake! 

Ik heb een kleine springvorm (12 cm doorsnede) gebruikt, ideaal om te variëren of spontaan wat lekkers te maken zonder dat je gelijk 2 of 3 porties neemt. Maak je een grotere cake? Verleng dan de oventijd.

Kijk eens hier voor meer cake of koek recepten.


Ingrediënten (3-4 personen):

- 1 ei, op kamertemperatuur

- 25 gr boter, op kamertemperatuur

- 25 gr kwark, op kamertemperatuur

- 30 gr witte basterdsuiker

- ½ zakje vanillesuiker

- 50 gr zelfrijzend bakmeel

- Snuf zout

- 1 kleine appel (of ½ grote), geschild en zonder klokhuis

- ½ tl kaneel

- ½ el kristalsuiker

- Springvorm van 12 cm, bakpapier op bodem, zijkanten ingevet

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Snijd de appel in dunne schijfjes en meng met de kaneel en kristalsuiker.

Doe de boter, kwark, basterdsuiker en vanillesuiker in een beslagkom en mix met een handmixer tot een egaal mengsel.

Doe het ei erbij en mix kort. Spatel het zelfrijzend bakmeel met zout erdoor. Giet in de springvorm. Steek de appelpartjes iets schuin in de bovenkant van het cakebeslag.

Bak in ca 40 min gaar, controleer met een satéprikker (deze moet droog uit de cake komen). 

Laat 5-10 min in de vorm afkoelen, haal dan uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.


Reacties