Een heerlijke kom zelfgemaakte pompoensoep. Warm van smaak door de gember en kerrie.
Serveer deze soep met een pompoenpittenbroodje of een stuk stokbrood.
Ingrediënten (4-6 personen):
- 1 flespompoen met schil, zonder pitten en zaadlijsten, in stukken
- 3 wortels, in stukken
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 cm gember, fijngesneden
- 1 tl kerriepoeder
- 1 sinaasappel, rasp
- 1 liter groentebouillon
- Versgemalen peper
Evt als topping:
- Pompoenpitten, geroosterd
- Kokosrasp, licht geroosterd
Bereiding:
Verhit een scheutje olie in een grote (soep)pan.
Giet de bouillon in de pan, breng aan de kook en laat afgedekt ca 25 min zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer, breng op smaak met wat peper en schep in soepkommen.
Strooi evt wat pompoenpitten en kokos over de soep. Serveer met een (pompoenpitten) broodje.
Reacties
Een reactie posten