Pompoensoep

 

Een heerlijke kom zelfgemaakte pompoensoep. Warm van smaak door de gember en kerrie.

Serveer deze soep met een pompoenpittenbroodje of een stuk stokbrood.


Ingrediënten (4-6 personen):

- 1 flespompoen met schil, zonder pitten en zaadlijsten, in stukken

- 3 wortels, in stukken

- 1 ui, gesnipperd

- 2 tenen knoflook, geperst

- 1 cm gember, fijngesneden

- 1 tl kerriepoeder

- 1 sinaasappel, rasp

- 1 liter groentebouillon

- Versgemalen peper

Evt als topping:

- Pompoenpitten, geroosterd

- Kokosrasp, licht geroosterd

Bereiding:

Verhit een scheutje olie in een grote (soep)pan.

Fruit de ui en knoflook op laag vuur ca 2 min, roer de kerrie en gember erdoor en bak nog 2 min. Zet het vuur wat hoger en doe de wortel, pompoen en sinaasappelrasp in de pan. Bak al roerend ca 5 min.

Giet de bouillon in de pan, breng aan de kook en laat afgedekt ca 25 min zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn.

Pureer de soep met een staafmixer, breng op smaak met wat peper en schep in soepkommen. 

Strooi evt wat pompoenpitten en kokos over de soep. Serveer met een (pompoenpitten) broodje.



Reacties