Quiche met geroosterde paprika en geitenkaas

 

Voor deze vegetarische quiche met geroosterde paprika en geitenkaas heb je geen pannen nodig. Geniet van de combinatie van geroosterde paprika en geitenkaas op je zelfgemaakte (of gekochte) quichedeeg.

Kijk voor het maken van het deeg evt hier. Voor de rechthoekige vorm van deze quiche met geroosterde paprika en geitenkaas heb ik al het deeg gebruikt.

 

Benodigdheden (4 personen):

Voor het deeg:

- 300 gr bloem en extra bloem (om te bestuiven)

- 150 gr boter, in blokjes

- 1 ei

- Zout

- 2-3 el koud water

 

Voor de vulling:

- 1 pot geroosterde paprika’s, in repen

- 1 rode ui, in halve ringen

- 2 bosuitjes, in schuine ringen

- 4 eieren

- 200 gr geitenkaas

- Paar takjes tijm, blaadjes gerist of 1 el vriesdroog

- Versgemalen zout en peper

- Ca 1 el paneermeel

 

Verder:

- Quichevorm (bijv 32x22 cm), ingevet


Bereiding:

Maak het deeg:

Meng in een kom de bloem met de boter, het ei, een snuf zout en 2 eetlepels koud water tot een soepel deeg. Dit kan met de hand of met de keukenmachine (vlinder, lage stand). Voeg 1 extra eetlepel water toe als het deeg nog te droog aanvoelt. Verpak het deeg in folie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Maak de quiche:

Verwarm de oven voor tot 175 graden, laat het deeg ca 10 min op het aanrecht op temperatuur komen.

Klop de eieren los met de geitenkaas, tijm en peper en zout.

Rol het deeg op een plank uit tot een rechthoek die iets groter is dan de quichevorm. Rol het deeg losjes om de deegroller en rol het af in de vorm, druk de hoekjes wat aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi het paneermeel over het deeg.

Verdeel eerst de rode ui en dan de paprika over het deeg. 

Giet het ei-kaasmengsel erop en verdeel de bosui erover.

Bak de quiche in ca 40 min goudbruin en gaar, dek evt de laatste 5-10 min af met aluminiumfolie.


 Serveer met een salade.

 

 

 

Reacties