Chinese kool met kip in romige pindasaus

Ergens in mijn studententijd heb ik de combinatie Chinese kool met kip, pindasaus en taugé ontdekt. In het begin met kant-en-klare saté saus, maar ondertussen maak ik liever mijn eigen pindasaus, bijv met kokoscrème erdoor.

Wil je een makkelijke pindasaus zonder kokos? Kijk dan eens bij dit recept.

Maak dit gerecht voor twee dagen, het is een dag later ook erg lekker.

 

Ingrediënten (4):

- 350 gr kipfilet, in blokjes

- 1 ui, gesnipperd

- 1 teen knoflook, geperst

- 5 el pindakaas

- 2-3 el sojasaus

- 1 el honing

- 1 tl chilivlokken

- 1 zakje (50 gr) kokoscrème

- Ca 100 ml water

- 1 Chinese kool, in repen

- 1 rode paprika, in reepjes

- 250 gr taugé

Bereiding:

Zorg dat je alles klaar hebt staan, want de saus wordt gelijk met de kip en groenten gemaakt.

Verhit een scheutje olie in een wok en bak de kip een paar min, voeg dan de prei toe en bak tot beetgaar. Voeg de paprika en taugé toe en bak nog een paar min.

Verhit ondertussen in een (steel)pan een scheutje olie en fruit de ui en knoflook op laag vuur. Roer de pindakaas, chilivlokken, sojasaus en honing erdoor en laat op laag vuur een paar min heel zacht koken. Roer de kokoscrème en het water erdoor en breng opnieuw aan de kook. Proef of de saus op smaak is, voeg evt nog wat sojasaus of honing toe.

Giet de pindasaus bij de kip met groenten en roer alles kort door.

Serveer met rijst.


 

 


Reacties