Vier kazen pastasaus

 

Deze pastasaus van vier verschillende kazen is snel gemaakt en kan naar eigen smaak aangepast te worden door andere kazen te gebruiken.

Kies 4 kazen die van elkaar verschillen in pittigheid en smaak, zoals Parmezaanse kaas, taleggio, gruyere en gorgonzola.


Ingrediënten (3 personen):

- 1 teen knoflook, geperst

- 1 ui, fijngesnipperd

- 200 ml kookroom

- 50 gr parmezaanse kaas, geraspt

- 50 gr Taleggio, geraspt

- 50 gr gruyere, geraspt

- 25 gr gorgonzola, in stukjes

- Kookvocht van pasta of heet water

- Versgemalen peper


 

Bereiding:

Smelt wat boter in een (steel)pan en fruit de knoflook en ui kort. Voeg de room toe en breng aan de kook.

Roer dan met een garde achtereenvolgens de Parmezaanse kaas, taleggio en gruyere erdoor. Breng op smaak met peper en verdun evt iets met wat kookvocht en laat de kaas smelten.

Roer de gorgonzola erdoor en serveer met pasta en bijv gegrilde courgette.


 

 


Reacties