Pistoletjes

 

Deze knapperige pistoletjes maak je gewoon zelf! Eet ze direct of bak ze later nog af.


Ingrediënten (6 stuks):

- 360 gr bloem (liefst T65)

- 100 gr melk, kamertemperatuur

- 100 gr water, kamertemperatuur

- 4,5 gr gist

- 5,5 gr zout

- 25 gr boter, kamertemperatuur

Bereiding:

Doe bloem, melk, water, gist en zout in een kom en kneed met een keukenmachine of met de hand. Met de kitchenaid op stand 2 duurt het zo'n 11 minuten tot het een mooi elastisch deeg is. Voeg de boter na 5 min kneden toe. Doe het deeg in een licht ingevette kom, dek af en laat een 60 min rijzen.

Verdeel het deeg in 6 bolletjes van ca 95 gram en bol losjes op. Leg ze op een plank met een schone theedoek op glazen erover en laat 15 min rusten.

Neem een bolletje, draai het om en druk plat tot een cirkel. 

Vouw de links- en rechtsboven hoek naar binnen en rol van bovenaf strak op tot een langwerpig puntje.

Knijp de punten dicht met je handen.

Leg de puntjes op een bakmat en dek weer af met de theedoek op glazen. Laat nog ca 45 min rijzen. Een vingerprik zal dan rustig moeten terugveren. Warm ondertussen de oven voor tot 240 graden en kook een beetje water in een waterkoker.

Maak in elk pistoletje 2 snedes van ca 1,5 cm diep. 

Doe het water in een ovenbestendig (bak)blik onderin de oven en leg de bakmat op de hete bakplaat. Bak eerst 10 min op 230 graden, haal dan het waterbakje uit de oven en bak nog 10 min. Als je de pistoletjes direct wilt opeten, dek ze af met aluminiumfolie en bak nog 3-5 min.

Wil je ze later opeten, haal ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Bak ze voor het serveren nog 5 min op 180 graden voor een knapperige korst.


 

 

 


Reacties