Oosterse kippensoep

 

Je kunt kippensoep heel goed zonder bouillonblokjes maken, zeker met oosterse smaakmakers als citroengras, gember en kaffir lime.

Deze soep is een lekker voorgerecht bij een 3 of 4 gangen maaltijd. Kippensoep is zowel 's zomers als 's winters erg lekker!

De kaffir lime blaadjes kun je bij een toko kopen, je kunt ze evt vervangen door laurierblaadjes.

 

Benodigdheden (4 personen):

- 1 liter koud water

- 2 tenen knoflook, plakken

- 2 cm gember, plakken

- 1 citroengras, gekneusd

- ½ rode peper, fijngehakt

- 3 kaffir lime bladen, in een groot thee-ei

- 1-2 kipkarbonade

- 125 gr taugé

- Evt zakje soepgroente

- Scheut sojasaus

- 2 bosuien, in ringen

Bereiding:

Maak een bouillon door de kip met citroengras, rode peper, knoflook, gember en kaffir lime in het water ca 30 min heel zacht te laten koken.


Haal citroengras, knoflook, gember en het thee-ei met kaffir lime eruit en gooi weg. Haal de kip eruit, snijd het vlees van de botten en doe het vlees weer terug in de pan. Voeg de taugé, sojasaus, helft van de bosui en evt soepgroente toe en kook nog ca 5 min.

Serveer met de rest van de bosui.

Tip: de soep smaakt nog lekkerder als het van tevoren gemaakt wordt. Warm voor het serveren opnieuw op.

 

 

 

 

Reacties