Deze tomatensoep met tomaten en paprika is erg lekker als voorgerecht.
Neem even de tijd om de tomaten te ontvellen voordat ze in de pan gaan, zodat je een gladde soep krijgt na het pureren.
Lekker met een kaaskoekje (recept komt binnenkort) of breekbrood met kruidenboter.
Ingrediënten (6 personen):
- 1 kg (Roma)
tomaten
- 1 ui, grof
gesnipperd
- 2 teentjes
knoflook, geperst
- 2 paprika’s,
in blokjes
- 1 wortel, in
blokjes
- 750 ml
geconcentreerde groentebouillon (los 1 blokje op in 750 ml kokend water)
- 1 el
Italiaanse kruiden (vriesdroog)
- Versgemalen
peper
- 1 groot blikje
tomatenpuree
- Snufje
paprikapoeder
- Evt beetje
geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding:
Ontvel de tomaten: Breng water aan de kook en doe in een
kom (op een onderzetter). Maak een klein kruisje in de onderkant van elke
tomaat en leg één laag (3-5 stuks) in het hete water. Laat een paar min in het
water tot het vel begint om te krullen. Haal de tomaten één voor één met een
(jus)lepel uit het water en leg ze op een snijplank. Trek het vel met een
schilmes van de tomaat, begin waar het kruisje zat. Doe de rest van de tomaten
in de kom en ontvel deze. Vul het hete water evt aan als het niet heet genoeg
meer is. Snijd de tomaten in stukken, giet het sap niet weg.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een (soep)pan en fruit de ui en knoflook op laag vuur. Roer de tomatenpuree en paprikapoeder erdoor en laat nog een paar min bakken. Doe de wortel en paprika erbij, zet het vuur iets hoger en bak nog een paar min. Doe de tomaten met het sap en de Italiaanse kruiden erbij en bak weer een paar min.
Giet 500 ml bouillon erbij, doe de deksel op de pan en
kook nog ca 15 min op laag vuur tot de groentes gaar zijn.
Zet het vuur uit en pureer de soep. Breng op smaak met wat peper en evt extra kruiden, voeg wat extra bouillon toe als het te dik is.
Verdeel over de kommen en strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas over.
Reacties
Een reactie posten