Boerenkool stamppot met een twist

 

Wil je eens wat anders dan 'gewone' boerenkool met rookworst? Voeg dan uitgebakken chorizo en wat gedroogde tomaten toe!


Ingrediënten (4-6 personen):

- 1,5 kg aardappels, in stukken

- 500 gr boerenkool

- 200 gr mild gekruide chorizo, in stukken

- 10 gedroogde tomaten, in reepjes

- 200 gr rookworst, in plakken

- Peper

 

Bereiding

Kook de aardappels met de boerenkool gaar.

Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de chorizo ca 5 min op matig vuur, voeg de tomaten toe en bak deze ook nog 3 min mee.

Giet de aardappels en boerenkool af, bewaar een beetje kookvocht en stamp met een pureestamper. Voeg de chorizo en tomaten (met de olie) toe aan de stamppot en stamp dit er goed door, voeg evt nog wat kookvocht van de aardappels toe. Breng op smaak met peper en roer de rookworst erdoor.


 


Reacties