Hartige taart met paddenstoelen en zalm


Zalm en champignons zijn erg lekker in een hartige taart of quiche. Gebruik bijv een mix van witte champignons en kastanjechampignons.

Ik heb al eerder filodeegtaart met zalm en champignons gemaakt, deze taart met bladerdeeg is hier een makkelijke variatie op. 


Ingrediënten (4 personen):

- 1 rol bladerdeeg, of 6-8 plakjes bladerdeeg (ontdooid)

- 200 gr champignons, in stukken

- 200 gr kastanje champignons, in stukken

- 1-2 preien, in halve ringen

- 200 gr gerookte zalm, in reepjes

- 200 gr crème fraîche

- 5 eieren

- Versgemalen peper

- Ca 100 gr gruyère, geraspt

- Springvorm (Ø 24 cm), bekleed met bakpapier

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Doe het deeg in de vorm.

Bak de prei met de champignons in een wok tot het meeste vocht uit de champignons is. Laat iets afkoelen.

Klop de eieren los met de crème fraîche en roer de peper en tweederde van de kaas erdoor. Schep het groente-mengsel met zo min mogelijk vocht uit de pan en roer dit met de zalm door het eimengsel.

Giet in de springvorm en verdeel de rest van de kaas erover.

Bak in ca 40 min goudbruin en gaar.

Haal uit de vorm en snijd in punten. Serveer evt met een salade.

 



Reacties