Filodeegtaart met zalm en champignons

 

Deze filodeeg taart heeft een knapperige buitenkant en een smaakvolle vulling van zalm en champignons.

Door de dunne, knapperige structuur van filodeeg smaakt deze taart anders dan als je het met bladerdeeg maakt. Beide erg lekker!


Ingrediënten (4 personen):

- 6 vellen filodeeg, ca 30 min in verpakking op kamertemperatuur

- 300 gr zalmfilet, in stukken

- 500 gr (kastanje)champignons, in stukjes

- 1 rode ui, in halve ringen

- 150 gr roomkaas met knoflook en kruiden

- Paar takjes peterselie, fijngesneden

- 2 eieren

- olijfolie

- Springvorm (24-26 cm), ingevet, bodem met bakpapier

- Kwastje

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Verhit een scheutje olijfolie of klontje boter in een wok en fruit de ui. Voeg de champignons toe en bak een paar min tot het meeste vocht eruit is. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en roer de zalm en peterselie erdoor.

Klop ondertussen de eieren los met de roomkaas en schep het zalmmengsel met zo min mogelijk vocht erbij.

Leg 1 vel filodeeg op het aanrecht, bestrijk licht met olijfolie, leg een ander vel erop, bestrijk weer. Herhaal met een derde vel en bestrijk weer met olijfolie. Leg het losjes in de springvorm.

Schep de vulling in het midden. 

Leg 1 vel filodeeg op het aanrecht, bestrijk licht met olijfolie en leg deze over de springvorm. Herhaal met de rest van de bladeren.

Maak een klein rondje in het midden van de deksel om de stoom eruit te laten en bak de taart in het midden van de oven in ca 30-35 min goudbruin en knapperig gaar.

Haal uit de vorm en snijd in punten. 

Serveer evt met een salade.


Reacties