Meiraap is een veelzijdige groente om in de tuin te hebben. Het is lekker in een salade, maar ook erg lekker (en goed houdbaar) als ingelegde groente.
Rauw lijkt de smaak van meiraap erg op radijs, het iets minder scherp van smaak, ze smaken goed samen. Ingelegde meiraap is net als bijvoorbeeld ingelegde gember erg lekker bij een curry.
Ingrediënten (1 grote meiraap):
- 1 grote meiraap
- 2-3 radijsjes
Voor de dressing:
- 150 ml azijn
- 250 ml water
- 4 pimentkorrels
- 1 tl komijnzaad
- 2 laurierbladen
- 2 el kristalsuiker
Verder:
- 1-2 schone (!) (weck)potten
Bereiding:
Breng in een kleine pan de ingrediënten voor de dressing aan de kook. Laat 5-10 min heel laag koken.
Snijd ondertussen de meiraap en radijsjes in hele dunne plakjes en verdeel over de potjes.Giet de dressing over de meiraap en sluit de potten. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
Door de radijsjes zal de kleur wat roze worden. Serveer bij een salade of een curry.
Tip:
Zaai wat meiraapzaadjes in een pot in de tuin zodat je af en toe een knol kunt oogsten om bijvoorbeeld in een salade te gebruiken. Zaai er een pot met radijsjes naast!
Reacties
Een reactie posten